Vecka 15 - Lördag 13 april 2024

Fel på blandare?

blandareVi vill uppmana alla hushåll att med jämna mellanrum kontrollera snurran på kallvattenmätaren. Snurran finns i den analoga mätaren av kallvatten som är placerad på rören i tvättstugan.

Snurran skall stå still om inte något vatten används. De hushåll som har ”snurrande kallvattenmätare” trots att inte kallvattenkranarna används eller någon tvätt- / dismaskin är i gång har förmodligen fel på någon vattenblandare i huset.

Det gör att kallvatten kommer in i varmvattensystemet som i sin tur påverkar varmvattenförsörjningen i hela området. Detta bör i så fall snarast åtgärdas för att varmvattenleveransen till respektive hushåll skall vara optimal.

Eftersom det vid fel påverkar hela Skonarens varmvattensförsörjning är det varje hushålls ansvar att ha fungerande blandare så att det inte blir något fel i systemet.