Vecka 20 - Lördag 18 maj 2024

Soprummet

Sedan i våras har Skonaren börjat med avfallssortering i speciella kärl i soprummet och varje hushåll har erhållit egna kärl och information om hur det skall gå till. Förutom att vi gör en insats för miljön så sparar föreningen ca 5000 kr/år i minska kostnader för sophantering i och med detta.Med undantag från någon gång i starten då det hade kastas plastpåsar i de bruna kärlen har det fungerat mycket bra.

Inte bra...

Styrelsen vill ogärna komma med ”pekpinnar” hur man skall göra MEN denna vecka kan vi tyvärr inte låta bli. En svart sopsäck fylld med glasflaskor och ej pantbara burkar ligger innanför dörren till soprummet. Denna säck kommer inte att tas med av Sophämningsentreprenörerna så den som placerat den där uppmanas att ta hand om den och lämna innehållet i någon av Ältas alla återvinningsstationer, tack.

I vårt avtal med entreprenören som tar hand om våra sopor har vi inte rätt att kasta något annat än hushållsavfall. Lämna alltså kartonger, tidningar, glasflaskor, plastförpackningar i någon av Ältas alla återvinningsstationer.